Jojobový olej – super pro vaši pokožku i vlasy 4.86/5 (14)



Jojobový olej

Jojobový olej pochází z rostliny Simmondsia Chinesis

Jojobový olej je jedním z nejcennějších olejů využívaných v kosmetických procedurách. Je vlastně tekutým voskem a přezdívají ho i „tekuté zlato“. Je odpovědí na suchou, citlivou a popraskanou pokožku, přičemž navíc regeneruje a vyhlazuje pleť. Vlasům navrací ztracený lesk a pokožce pružnost. Znáte jojobový olej?

Jojobový olej patří k nejcennějším přírodním olejům. Ve světě kosmetiky má velmi široké uplatnění. Je nesmírně jemný, rychle se vstřebává, je vhodný pro všechny typy pleti, má regenerační schopnosti, reguluje vlhkost pokožky a nezanechává na pleti mastný film. Pokožku těla vyživuje, chrání ji před nepříznivými vlivy prostředí, aniž bránil její normální činnosti. Hydratační a výživné složky zároveň pleť chrání, zabraňují tvorbě vrásek a zanechávají ji déle mladou. Nevyvolává žádné dráždění pokožky ani alergické reakce, proto se často využívá k přípravě čistících emulzí na čištění jemné pokožky (např. v oblasti očí). Popraskaným a vysušeným rtům navrací měkkost, hladkost a jemnost. Ve vlasových přípravcích dodává vlasům přirozený lesk, hebkost, objem a pružnost.

Pouze k zevnímu použití

Jojobový olej pochází z rostliny Simmondsia Chinesis, která je stále zeleným keřem a pochází z Arizony. Jeho semena připomínají kávová zrna, i když jsou o něco větší. Jojoba je známá vysokou produkcí vysokomolekulárních esterů, které jsou podobné těm, které produkují lidské mazové žlázy. Používá se pouze k zevnímu použití, protože lidským tělem prochází v nezměněném stavu.

Jojobový olej je vhodný pro všechny typy pokožky

Jojobový olej je vlastně vosk, který je tekutý, čímž připomíná olej. Z celkového hlediska patří ke nejcennějším olejům ze všech známých. Je vhodný na všechny typy pokožky, protože je podobný látkám, které produkují lidské tělo. Má dokonce přirozený ochranný UV filtr 3 – 4. Olej se do pokožky skvěle vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Po použití ji zanechává sametově jemnou.

Jedinečné složení jojobového oleje

Tento vzácný olej vděčí za své účinky svému složení. Obsahuje zejména nenasycené mastné kyseliny a vitamín E, jakož i množství výživných látek, stopových prvků, či minerálů. Všechny tyto látky výborně pronikají přes kůži až ke spodním vrstvám pokožky a regenerují ji zevnitř.

TIP: Podívejte se na bylinky na vlasy

Vaši pokožku vyhladí, ošetří, i zregeneruje

Přírodní jojobový olej se vyznačuje schopností udržovat přirozenou vlhkost vaší pokožky a kromě toho ji i:

  • regeneruje,
  • vyhlazuje drobné vrásky,
  • hydratuje suchou a citlivou pokožku,
  • vyhlazuje pokožku,
  • působí hojivě,
  • ošetřuje pleť,
  • pomáhá při akné a problematické pleti.

Vlasům dodá lesk a jemnost

Kromě skvělých účinků, které má jojobový olej na vaši pleť, nesmíte zapomínat ani na jeho místo v péči o vlasy. Dobří kadeřníci vědí, že pár kapek jojobového oleje dodá vlasům jemnost, hebkost a navrátí jim skutečně oslnivý lesk. S oblibou také tento fakt využívají ve svých salonech. Vyzkoušet ho můžete také na zničené konečky vlasů.

Kde všude můžeme jojobový olej najít?

Díky svým vynikajícím schopnostem se přidává do množství kosmetických výrobků, které se týkají zejména péče o pokožku, obličej a vlasy. Používá se však také jako složka některých masážních, regeneračních, či opalovacích přípravků. Jeho využití je tedy skutečně široké. Dopřát si ho můžete i samostatně, jako čistý olej.

Zdroj obrázku: wikipedia.org

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

Hodnocení příspěvku

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost




Přečtěte si také naše další články

Bez komentáře u článku “Jojobový olej – super pro vaši pokožku i vlasy”

  1. […] přípravky. Vhodné jsou produkty s obsahem chladivého panthenolu nebo za studena lisovaný jojobový, mandlový olej či kokosový […]

  2. […] oleje a lanolin mají komedogenní efekt, ucpávají póry. Naopak, kvalitní oleje jako jojobový či makadamiový, optimalizují množství mazu,“ vysvětluje dermatoložka. Botanické oleje […]

  3. […] jsou jojobový olej, mandlový, sezamový, slunečnicový a olivový. V aromaterapii se používá mnoho dalších, […]

  4. […] výrobky se zvlhčujícími (glycerin, sorbitol, jojobový olej, alfa-hydroxy kyselina) a vyživujícími složkami (vitamin E, mandlový olej, karité […]

  5. […] oleje bude záviset na délce vašich vlasů). Nejvhodnějšími oleji na vlasy jsou olivový olej, jojobový olej, meruňkový olej, olej z hroznových semen, avokádový olej, ricinový olej, bambucké máslo (v […]

  6. […] ml bioslnečnicového oleje, 10 ml meruňkového oleje, 5 ml dýňového oleje, pár kapek jojobového oleje Dodáme 5 kv. pačuli, 5 kv. benzoe, a posledních 5 kapek doplníme podle čichového vjemu […]

  7. […] mísí se základním masážním olejem pro lepší hydrataci. Oblíbený je ve směsi s jojobovým, mandlovým nebo olivovým olejem. Při takových masážích je navíc prevencí křečových žil […]

Zanechat komentář ke článku

Zpráva