Marula olej – africký olej, skvělý pro pokožku 4.8/5 (10)



Marula olej - africký olej, skvělý pro pokožkuOpět je zde nový produkt, kterému se připisují omlazující účinky. Tentokrát přichází ze severní Namibie, kde se jeho skvělé účinky tradují z generace na generaci a Afričanky si jej velmi přísně držely v tajnosti. Nakonec, jak už to bývá, i toto tajemství “prasklo”. Co je to přesně za tajemství a co na něm tak úžasné? Je to Marula olej a o jeho účincích si přečtěte v tomto našem článku.

Olej Marula se lisuje za studena ze semen cenných exotických ovocných stromů rostoucích v ekologicky čistých oblastech jihovýchodní Afriky a Madagaskaru.

Marula olej a v čem je unikátní

Marula olej se stává nejnovějším módním pojmem ve světě kosmetiky a je uznáván jako přírodní tajemství vyhlazení pokožky. Má skvělé hydratační vlastnosti a domácí ženy v vesnicích jižní Afriky jej používají na ochranu pokožky a vlasů před jejich drsnými, suchými klimatickými podmínkami. Olej získávají vlastnoručně z ovoce uctívaného stromu Marula. Ovoce je podobné naší švestce. V oleji z jader těchto plodů je obsaženo až čtyřnásobné množství vitaminu C jak v pomerančích a je nabitý omega-9 mastnými kyselinami, vitaminem E a flavonoidy.

Tyto esenciální mastné kyseliny a silné antioxidanty pomáhají udržovat v pokožce potřebnou hydratační vrstvu a poskytují tak dlouhodobou hydrataci a ochranu proti vnějším nepříznivým vlivům. Vysoká hladina antioxidantů pomáhá udržet mladistvý vzhled pleti, takže tento produkt je ideální pro unavenou, dehydratovanou pokožku. Je ho možné používat v čisté formě nebo přidáním do krémů.

Zdroj přírodních tokoferolů

Marula olej je významným zdrojem přírodních tokoferolů a nenasycených mastných kyselin. Dokonale se absorbuje do pokožky, přičemž nezanechává nežádoucí pocit mastné pokožky. Je velkou předností je ochrana pokožky před působením volných radikálů, které způsobují předčasné stárnutí kůže. Je právem považován za skutečného strážce mládí.

Víceúčelový olej Marula obsahuje účinné antioxidanty, vysokou koncentraci živin, minerálních látek a esenciálních mastných kyselin, které chrání pokožku proti negativním vlivům životního prostředí, podporuje buněčnou aktivitu, hluboce hydratuje a zamezuje tvorbě vrásek, obnovuje tvorbu kolagenu a tím zvyšuje elasticitu pleti.

Benefity Marula oleje v kostce

  • Vzhledem k vysokému obsahu kyseliny olejové je ideální pro velmi suchou, zralou a stárnoucí pleť.
  • Poskytuje dlouhotrvající hydrataci.
  • Podporuje pružnost pokožky.
  • Pomáhá redukovat tvorbu vrásek.
  • Je to vynikající zdroj vitamínů C a E, které pomáhají chránit před UV zářením, škodlivými účinky volných radikálů a podporují tvorbu kolagenu.

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

Hodnocení příspěvku

Autorem článku je naše redakce

Tým rehabilitace.info (více o nás)

 

Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


Štítky:

Přečtěte si také naše další články

Zatím žádné komentáře

Zanechat komentář ke článku

Zpráva