Olej z hroznových jader či semínek – pro krásu i do kuchyně 4.9/5 (20)



hroznova-jadraHroznová jádra mají řadu cenných vlastností, obsahují vysokou koncentraci vitamínu E, který je široce známý pro jeho antioxidační vlastnosti.

Vzhledem k vysokému obsahu polynenasycených mastných kyselin (až 76% kyseliny linolové) má nutriční hodnotu srovnatelnou se slunečnicovým, sójovým nebo kukuřičným olejem.

Lékaři se domnívají, že hroznový olej lisovaný ze semen má příznivý vliv na regulaci hladiny cholesterolu, a tím příznivě ovlivňuje metabolismus tuků a zabraňuje zánětu.
Obsahuje esenciální živiny jako jsou vitaminy a stopové prvky. Jsou v ní nejvíce zastoupeny vitamíny skupiny B a minerály jako fosfor, draslík, vápník a magnézium.

Olej z hroznových semínek na mastnou pleť

Mastná pleť je problém, který netrápí jen mládež v období dospívání, ale i mnohé ženy v jakémkoliv věku. Tento typ pleti by měl být pravidelně šetrně čistit a snižovat tvorbu mazu pomocí speciálních přípravků.

I vy máte mastnou pleť, která často vypadá unaveně, nevýrazně a téměř vždy jsou na ní vidět rozšířené póry? Tak byste měli vyzkoušet zázračný přírodní olejíček vyrobený z hroznových jader. Olej z hroznových jader patří mezi nejsilnější přirozený antioxidant, který si zachovává mnoho účinných látek právě pro to, že je lisovaný za studena. Je složen až ze 70% nenasycených mastných kyselin, které jsou naší pokožkou velmi snadno přijímány. Je jedním z mála olejů na mastnou a smíšenou pleť, jehož hlavním rysem je regulace mastnoty v pokožce.
 

Složení oleje z hroznových jader

100 gr produktu obsahuje 99,8% tuku, z toho minimálně 60% esencálnych mastných kyselin, přírodní produkt neobsahuje konzervační a aromatické látky.
 
Olej z hroznových jader díky svému unikátnímu složení má výrazné preventivní vlastnosti:

  • zlepšuje krevní oběh a látkovou výměnu, což příznivě působí na přirozené snižování hmotnosti
  • má protizánětlivé a antibakteriální účinky
  • zpevňuje elasticitu krevních a lymfatických cév
  • obsahuje nejsilnější přírodní antioxidant procianidin

 

Použití v kuchyni

  • má lehkou chuť hroznů, téměř neutrální vůni
  • v malém množství jako aroma pro omáčky, těstoviny
  • na pečení nebo dušení
  • do pečiva a moučníků
  • má schopnost zvýšit jiné chutě salátů
  • do marinád
  • má vysoký bod kouřivosti 190 stupňů – na smažení
  • je ideální pro fritování
  • ideální pro marinování masa a ryb
  • pro zdravé stravování

 

Použití oleje z hroznových jader v kosmetice

     

  • v aromaterapii
  • na výrobu různých kosmetických přípravků
  • vitaminizuje a zjemňuje pokožku
  • zabraňuje předčasnému stárnutí
  • vyhlazuje a chrání pleť před ztrátou přirozené vlhkosti
  • zklidňuje pokožku, obnovuje pocit pohodlí
  • stimuluje životně důležité procesy
  • navrací lesk vlasům, doplní ztrátu tuku po použití šamponu
  • má léčivé a hojivé účinky  
  • každou buňku v pokožce vyburcuje k vlastní obranyschopnosti
  • upevňuje kolagenová vlákna
  • má lehkou texturu a rychle se vstřebává
  • brzdí odbourávání kyseliny hyaluronové, která má v pokožce na starosti udržování potřebné vlhkosti

TIP: Kdy a proč si dát hroznový cukr?

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

Hodnocení příspěvku

Autorem článku je naše redakce

Tým rehabilitace.info (více o nás)

Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost




Přečtěte si také naše další články

Zatím žádné komentáře

Zanechat komentář ke článku

Zpráva