Olej z okurkových semen (okurkový olej) a jeho účinky – na co je dobrý? 4.76/5 (17)



Olej z okurkových semen (okurkový olej)Okurkový olej ze semen se lisuje za studena z očištěných a usušených semen okurky. Ty jsou pak pečlivě filtrovány, následně se získá jasně žlutý olej s mírným aroma čerstvé okurky. Okurkový olej ze semen obsahuje asi 14-20% kyseliny olejové a 60-68% omega 3 kyseliny linolové, což z něj dělá vynikající volbu pro použití v zvlhčujících přípravcích pro péči o pokožku a vlasy. Vysoký obsahu přírodních tokoferolů a fytosterolů posiluje ochranu a výživu pro osobní péči.

Pozitivní vlastnosti okurkového oleje:

rychle se vstřebává
vysoce hydratační schopnosti
• je bohatý na tokoferoly a tokotrienoly:
• alfa-tokoferol: 40-70 ppm
• gama tokoferol: 600-700 ppm
• gama Tocotrienoly: 25-45 ppm

Bohatý na Fytosteroly:
• campesterol: 40-60 ppm
• stigmasterol: 30-50 ppm
• beta sitosterol: 3400-3500 ppm
kůže – bohatý na mastné kyseliny:
• Kyselina palmitová: 9-13%
kyselina stearová: 6-9%
• Kyselina olejová: 14-20%
• kyselina linoleová: 60-68%

Může pomoci chránit pokožku před volnými radikály

Kosmetické použití okurkového oleje

Okurkový olej ze semen má značné množství fytosterolů, co dělá z okurkového oleje pozoruhodnou součást osobní hygieny. Studie ukazují, že fytosteroly pomáhají pleť posílit, obnovují vlastní rovnováhu vlhkosti, vyhlazují povrch kůže a zlepšují pružnost pokožky. Fytosteroly jsou také známé pro svou schopnost vyživovat a stimulovat kožní buňky, podpořit regeneraci zdravých kožních buněk. Okurkový olej obsahuje velké procento kyseliny olejové, kyseliny linolové a může být efektivní při léčbě suché kůže, ekzémech, lupénce, akné a u opálené pokožce.

Super na revitalizaci pokožky

Je to dobrá volba pro zařazení do složení přípravků pro revitalizaci pokožky. Kromě toho vysoký obsah tokoferolu a tokotrienolů indikuje, že olej bude účinný při obraně buněk kůže proti poškození volnými radikály. Okurkový olej ze semen je vysoce doporučován jako přísada do jiných přípravků, které pomáhají na:

Anti-aging a redukci vrásek
akné
• psoriázu
• ekzémy
• různé kožní defekty
spálení sluncem
• strie
poškozené vlasy
• suchou pokožka
křehké nehty

Olej ze semen okurky se dokonale hodí pro následující aplikace:
• hydratační
• ochranu proti slunečnímu záření a po opalování
• přípravky proti stárnutí
péče o vlasy
• péče o rty
• péče o nehty
masáže

A co vy? Znáte okurkový olej? Budeme moc rádi za vaše komentáře a názory na tento olej.

A co si ještě o okurkách přečíst?

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

Hodnocení příspěvku

Autorem článku je naše redakce

Tým rehabilitace.info (více o nás)

 

Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


Štítky:

Přečtěte si také naše další články

Zatím žádné komentáře

Zanechat komentář ke článku

Zpráva