Nimbový olej – recenze 4.8/5 (10)



Nimbový olej - recenzePopis produktu: Nimba jako bylina z ajurvédy se používá k udržování zdravé pokožky. Antialergické, protiplísňové a antibakteriální vlastnosti nimby jsou užitečné k ošetřování kožních defektů. Nimbový olej je lisovaný z ovoce a semen vždyzeleného nimbového stromu. Nimbový olej – Neem olej je získaný z vysoce ceněného indického stromu Nimba, který má úžasné vlastnosti a je intenzivně používání v ayurvédských a homeopatických preparátech.

Nimbový olej se používá tisíce let jako excelentní léčivé tonikum pro mnohé onemocnění. Nimba je známá pro její jedinečné léčivé vlastnosti na pokožku. Nimbový olej má protivirové vlastnosti. Při máslové konzistenci je možné jej použít jako silný čisticí prostředek na pleť. Při pokojové teplotě se jeho konzistence mění na kapalnou, je možné jej použít jako čistící pleťové tonikum. Pro aplikaci na vlasy, jednoduše ohřejte a vmasírujte do vlasové pokožky.

Zkušenosti několika námi oslovených uživatelů Nimbového oleje

Zápory:

  • Smrdí jak blázen
  • Neskutečný puch!
  • Zapáchá jinak je super!

Klady:

  • Olej je super, ale sam o sobě hrozně smrdí. Takže jsem ho smíchala s arganovým a šípkovým olejem + pár kapek eterického oleje a použití na pleť je super. Tímto získáte luxusní pečující, regenerační a hydratační pleťový olej.
  • Výborná kvalita, vyléčil kvasinky u psa kolem huby
  • Pomáhá na ekzém, velmi mi pomohl

Využití nimbového oleje

Vyrobený lisováním za studena přičemž si zachovává své vzácné látky. Přírodní obsah: Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamín B6, Vitamin D, bohaté na bílkoviny, kyseliny linolové, minerály. Obsahuje speciální složky jako nimbin, nimbidin, nimbidol, gedunin, sodium nimbin, quercetin, salannin a azadirachtin, které mají jedinečné účinky na pokožku. Má vysoký obsah mastných kyselin, které svým účinkem zjemňují a zvlhčují pokožku. Obsahuje vitamin E a esenciální aminokyseliny. Má antivirové, antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Má zkrášlující účinky.

Napomáhá hojení ran a vytváření kolagenových vlákien.V kosmetice se doporučuje dávkování s kakaovým a bambuckým máslem cca 10% obsahu, nebo se může využívat v mýdlech krémech a vytvořit emulzi.

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autorem článku je naše redakce

    Tým rehabilitace.info (více o nás)

     

    Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost




    Přečtěte si také naše další články

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva