Rozestup břišních svalů (diastáza břišní stěny) u miminek a řešení« Zpět na seznam otázek

Dobrý den, mám miminko, které se narodilo o 6 týdnů dříve a dnes má měsíc. Po porodu bylo v pořádku, porodní váha 2 490 kg, pro teplo ho uložili do inkubátoru na týden. Včera v poradně nám pediatrička řekla, že má rozestup břišních svalů ( u pupíku mírná dolinka), že je to proto, že se dcera narodila dřív a hodně papá. Dnes váží 3500g. Navrhla nám bříško na nějakou dobu zatejpovat, ale prý to u tak malých miminek nedělá každý fyzioterapeut. Můj dotaz je, jestli to tedy je pro tak malé miminko vhodné a bezpečné nebo jestli se to dá řešit i jinak, popř. jestli není šance, že se to dá samo do pořádku. Děkuji
Odeslal Rehabilitace.info
Zeptal se na Září 15, 2017 15:12
1

Dobrý den,
diastázu břišní stěny maji novorozenci poměrně často. U takto malých miminek je tejpování nejlepší řešení. Pružná hypoalergenní páska zabrání rozestupu a až bude mimi větší od 3měsíců, kdy začíná aktivně zapojovat břišní stěnu zvedáním nožiček, tal bych docházela i na Vojtovu terapii, která tuto vadu pěkně koriguje:-)

Odeslal Rehabilitace.info
Odpověděl Září 15, 2017 15:13